HOTLINE +36 1 8154348
Ingyenes kiszállítás és visszaküldés
30 napos visszaküldési garancia
 
Bejelentkezés
 
Warenkorb (0)0,00 €
 
 
 
Ingyenes kiszállítás és visszaküldés
30 napos visszaküldési garancia
 

 
 
 

Pierre Cardin Szemüvegek

 
 
 
 

Fej Szélesség

 • Keskeny
  Keskeny
  (18)
 • Normál
  Normál
  (222)
 • Széles
  Széles
  (14)

nagyságok

Még nem ismered a szemüvegméretedet?
 

termékcsalád

Sajátosságok

Keret anyaga

ár HUF

 • 34 999 – 55 001 (126)
 • 55 001 – 80 000 (128)
 •  
 
filter
 
Sortierung
 
254
 
 
Termék/Oldal
 
Rendezés
 
 

Rendezés

 • Ár - növekvő
 • Ár - csökkenő
 • order by salesrank
 • Legújabbak elsőnek
filter
 
 
1/6
1/6
2 3
4 5 6

Vásárolj Pierre Cardin szemüveget online

Couture szemüvegek a divat forradalmárától

"Soha nem mentem a divat szerint. Én magam csináltam."

Sok tervező tesz ilyen kijelentéseket, de Pierre Cardin esetében ezeket a kijelentéseket szószoros értelmükbe lehet venni. Aligha van még egy divattervező, aki úgy felforgatta a divat világát, mint Cardin, ő demokratizálta a divatot és egy egész iparágat fordított maga ellen. Számára mindig csak egy dolog volt fontos: a színtörő dizájn.

A szőlőstől a kifutóig

Aki meg akarja érteni Cardin gondolkodását, annak ismernie kell az élettörténetét. 1922-ben született Pietro Costante Cardin az észak-olaszországi San Biagio di Callalta faluban - egy szegény bortermelő család kilenc gyermekének egyike. A család azonban 1924-ben Mussolini fasiszta rezsimje elől Franciaországba menekült. A kis Pietroból Pierre lett. Már gyerekként is szeretett babaruhákat varrni, és 16 évesen, anélkül, hogy befejezte volna az iskolát, Párizsba költözött. A második világháború alatt a Francia Vöröskereszt műhelyeiben tanult meg szabni. Tehetsége nyilvánvalóvá vált, és a háború után gyorsan munkát talált a Paquin divatháznál, ahol a Szépség és a szörnyeteg című színdarab jelmezeit tervezhette. Ez meghatározó esemény volt, mivel a színház iránti szeretete egész életében elkísérte Pierre Cardin-t.

Haute Couture - és hátra-arc

Nem sokkal később Cardinnak sikerült állást kapnia a Christian Dior cégnél - óriási sikerrel. Az általuk közösen tervezett New Look szenzáció volt; minden hölgy a kerek vállakat és a feltűnő szoknyákat akarta viselni. Az ambiciózus Pierre azonban úgy érezte, hogy még nagyobb dolgokra hivatott, és elhagyta Diort, hogy saját kollekciót tervezzen, amelyet 1954-ben mutatott be, majd 1958-ban újabb divattervezői mérföldkő következett a Bubble Dress nevű ruhával. De ez még nem minden: a következő években Cardin szinte az összes haute couture-házzal szakított, amikor úgy döntött, hogy minden nő számára hordható divatot tervez, nem csak az előkelő társaság hölgyei számára. Ez a demokratikus megközelítés vezetett ahhoz, hogy Cardint Párizsban szinte kiközösítették. Még korábbi barátja is, Yves Saint Laurent, hátat fordított neki.

Egy ember egy elképzeléssel

Nehéz időszak Cardin számára? Vagy inkább egy ösztönzés, hogy mindenkinek megmutassuk? A látnok számára minden bizonnyal az utóbbi. Az ő elképzelése egy modern divat volt, egy demokratikus divat, amely mentes az előítéletektől és a beskatulyázástól. A saját férfi kollekciója? Miért ne? Más országok modelljei? Örömmel! Egy divatbemutató a kínai falon a mindenütt jelenlévő egyenruhák idején? Abszolút!

Divatja éppoly szabadelvű volt, mint a férfi, aki tervezte: a szűk derék helyett a laza sziluettek teljesen új fejlődési lehetőségeket adtak a nőknek, és biztosították, hogy a Pierre Cardin márka nemzetközileg ismert és ünnepelt legyen. A nyughatatlan mindenes nemcsak divatot, hanem bútorokat, illatszereket, otthoni kiegészítőket is tervezett - sőt, még egy Velencében építendő tornyot is. Ez utóbbi projekt azonban megvalósulatlan maradt, mert Cardin 2020 végén bibliai 98 éves korában elhunyt. Jean Paul Gaultier, aki egykor Cardin tanítványa volt, ma pedig maga is a divatszakma egyik legnagyobbja, találóan foglalja össze: "Pierre Cardinnak köszönhetően tudom, hogy bármi lehetséges."

Pierre Cardin szemüvegek

Cardin számára természetesen mindenbe beletartozott a szemüvegdivat. Az 1970-es évek elején ez gyakorlatilag nem létezett, mivel a választék fekete vagy arany színű keretekre korlátozódott. Csak a Pierre Cardin napszemüveg és a Pierre Cardin látószemüvegkeretek, amelyeket a nagymester Future Fashion ötlete ihletett, törték meg ezt a vaskos törvényt, és pezsgést hoztak az arcokra.

A PC logóval ellátott Pierre Cardin P.C. szemüvegek és az olyan trendteremtő nevek, mint az Evolution 5 vagy az Evolution 6 még ma is bestsellerek, mivel elkerülik a normákat és hihetetlenül frissek. A szemüvegek szegmensében jelenleg a laza vintage megjelenés a divat, az olyan keretek, mint a P.C. 6201 időtlen, téglalap alakú formájukkal ragadnak meg, amelyeknek a szürke, irizáló műanyagkeret ad modern jelleget. A hölgyek jelenleg különösen kedvelik a bőrárnyalatú modelleket, mint például a P.C. 8483 macskaszem formájú, havanna ékezetekkel díszített modell. A férfiak körében különösen népszerűek a dupla orrhídas keretek, fém és műanyag kivitelben, barna vagy arany színben, valamint a szuperstabil titániumból készült ultrakönnyű szemüvegek ezüst színben. Függetlenül attól, hogy férfi vagy női van-e ráírva: sok keret, mint például a Pierre Cardin P.C. 6222 rozsdabarna panto formájú és uniszex.

Segítségre van szüksége?
GYIK
+36 1 8154348
Hétfő -Péntek 9-18 között
 
 
Üzletünk
 
Videó Útmutatók