HOTLINE +36 1 8154348
Ingyenes kiszállítás és visszaküldés
30 napos visszavételi garancia
 
 
Warenkorb (0)0,00 €
 
 
 
Ingyenes kiszállítás és visszaküldés
30 napos visszavételi garancia
 

 
 
 

Általános Szerződési Feltételek

 
kezdőoldal  > Általános Szerződési Feltételek
Általános Szerződési Feltételek
 

§1 Érvényességi kör

(1) Ingó dolgok (a továbbiakban: „áru”) értékesítéséről és szállításáról szóló szerződésekre vonatkozóan Ön, mint ügyfél és mi (az Edeloptics GmbH, Nobistor 16, 22767 Hamburg) közöttünk kizárólag a következő Általános Üzleti Feltételek (a továbbiakban: „ÁÜF”) érvényesek a szerződés megkötésének időpontjakor érvényes változat szerint. Az Ön eltérő feltételei nem kerülnek elismerésre, kivéve abban az esetben, melyben kifejezett beleegyezésünket adjuk azokhoz.
(2) Ez az ÁÜF csak abban az esetben érvényes, ha Ön a német Ptk. 13. § alapján fogyasztónak tekintendő. A német Ptk. 13. § értelmében fogyasztónak tekintendő minden természetes személy, aki egy jogi ügyletet olyan céllal köt meg, mely sem üzleti, sem önálló gazdasági tevékenységi körébe nem sorolható be.

§2 Ajánlat és szerződéskötés

(1) Termékeink online üzletünkben, prospektusokban, hirdetésekben és egyéb reklámanyagban, valamint hamburgi (németországi) üzlethelyiségünkben történő bemutatása nem jelent jogilag kötelező érvényű ajánlatot, csupán egy Ön számára szóló ajánlattételi felhívást (ún. invitatio ad offerendum).
(2) Az online üzletünkben történő megrendelés esetén, a rendelési folyamat végén a „Vásárlás” gombra kattintással Ön egy kötelező érvényű megrendelést ad le a kosarában lévő árukra. Megrendelésének beérkezését e-mailben igazoljuk vissza, közvetlenül a rendelés feladását követően (beérkezési visszaigazolás). A beérkezési visszaigazolás még nem jelenti a vásárlási szerződés elfogadását. A vásárlási szerződés csak akkor jön létre, amikor mi az Ön online megrendelését egy rendelést visszaigazoló külön e-mail megküldésével vagy az áru öt napon belüli kiszállításával elfogadjuk.
(3) A szerződés szövegét eltároljuk és e-mailben elküldjük az Ön részére a megrendelés adatait. Ezen ÁÜF-et bármikor megtekintheti a következő címen: hier .
Korábbi megrendeléseit online vevőszámláján tekintheti meg.

§3 Árak

(1) Minden ár szállítási költség nélkül értendő. Az Ön által viselendő Szállítási költségek szállítási költség a szállítási költséglistánkban megtalálható.
(2) A szállításra az áruk megrendelésének időpontjában hatályos áraink érvényesek, az Ön által választott pénznemben. Az Európai Unió országaiba történő szállítás esetén minden ár a mindenkori jogszabály szerinti ÁFA-val együtt értendő. Az Európai Unión kívüli országokba történő szállítás esetén nem számítunk fel ÁFA-t. Az esetlegesen felmerülő importadót és a további vámköltségeket azonban Ön viseli abban az országban, amelybe Ön az árut velünk szállíttatja. Svájcba történő küldés esetén átvállaljuk az Ön számára esetlegesen felmerülő importadót és az összes vámköltséget, ami annyit jelent, hogy az Ön részére az ország pénznemében megadott áron és a Szállítási költségek szállítási költségen kívül semmilyen további költség nem merül fel.

§4 Fizetési módok, szállítás, küldés

(1) A teljes vételi ár megfizetése a vételi szerződés megkötésével azonnal esedékes, amennyiben az alábbi
2. és 4. bekezdésekből nem adódik egyéb eltérő rendelkezés.
(2) Ön a következő fizetési módok közül választhat:
  • Hitelkártya Jelenleg az alábbi kártyákat fogadjuk el: Visa, Mastercard, American Express. Hitelkártyával történő fizetés esetén a számlát az áru elküldésével egyidejűleg terheljük meg.
  • PayPal (további információk a Paypal fizetési módról a www.paypal.com weboldalon),
  • Előre fizetés (Az előre fizetések a rendelés- visszaigazolásunktól számítva 10 munkanapon belül esedékesek. Ha a fizetés jóváírása nem érkezik meg 21 napon belül a bankszámlánkra, a megrendelés automatikusan törlődik)
  • Utánvét (Utánvét díja 1 639 Ft)


(3) A szállítás a fizetés beérkezését követően történik utánvéttel, vagy miután az Ön által a megrendeléskor választott fizetési szolgáltató a kockázatvállalást visszaigazolta.
(4) A küldési módot, a küldés útját és a szállítmányozót saját mérlegelésünk szerint határozzuk meg, amennyiben e tekintetben a felek között nem jött létre kifejezett megállapodás.
(5) Szállítási késedelmek esetén azonnal tájékoztatjuk Önt.

§5 Felszámítás, visszatartás

Ön csak akkor jogosult felszámításra, amennyiben ellenigényei nem vitatottak vagy jogerősen megállapításra kerültek. Visszatartási jogok érvényesítésére csak ugyanazon jogviszonyból származó ellenigények alapján jogosult.

§6 Visszaadási jog

Amennyiben Ön online üzletünkben rendelt árut, az alábbi visszaadási jog áll rendelkezésére:
Visszaviteli tudnivalók:

Visszaviteli jog
A vásárolt árut 30 napon belül indoklás nélkül visszajuttathatja számunkra visszaküldéssel. A határidő ezen tudnivalók szöveges (pl. levélben, faxon, e-mailben történő) átvételétől kezdve számít, kivéve, ha a címzett még nem vette át az árut (egyforma áruk ismételt kiszállítása esetén az első részkiszállítás beérkezése előtti idő még nem számít), vagy még nem teljesültek a tájékoztatási kötelezettségeink a német Ptk. 246/2. szakasza és 1/1 és 2/1 szakasza szerinti együttes kötelezettségei, ill. 1/312g/1 és 3/246 szerinti szakaszának együttes kötelezettségei. Csak csomagban nem küldhető (pl. nagy méretű) áruk esetén nyilatkozhat írásban a visszaviteli igényről. A határidő biztosításához elegendő az áru vagy a visszaviteli igény megfelelő időben történő feladása. A visszaküldés minden esetben a mi költségünkre és kockázatunkra történik. A visszaküldés vagy a visszaküldési igény címzettje:

Edeloptics GmbH
Nobistor 16
22767 Hamburg
Deutschland
Fax: +49 40 689878-828
E-Mail: info@edel-optics.hu


Visszavéiteli igény esetén az árut Öntől gyűjtjük be.

Visszavitel következményei

Érvényes visszajuttatás esetén a kapott teljesítéseket vissza kell téríteni egymás számára, a ténylegesen igénybe vett hasznok megtérítésével. Az áru értékcsökkenése esetén és egyáltalán nem, részben vagy csak értékcsökkent állapotban visszaszolgáltatható hasznok (pl használati előnyök) esetén a vásárló értékarányos kártérítési kötelezettséggel tartozik felénk. Az áru értékcsökkenéséért és a ténylegesen igénybe vett hasznokért a vásárló csak akkor tartozik kártérítési kötelezettséggel, ha az értékcsökkenés vagy a hasznok az áruval történő olyan bánásmódra vezethetők vissza, ami túlmutat az áru tulajdonságainak és működésének ellenőrzésén. Az „áru tulajdonságainak és működésének ellenőrzése” alatt az adott áru kipróbálását és felpróbálását értjük, ahogyan ez egy kiskereskedelmi üzletben is lehetséges vagy szokásos. A kifizetések visszatérítési kötelezettségeit 30 napon belül kell teljesíteni. A határidő a vásárló számára az áru vagy a visszaviteli igény feladásával kezdődik, számunkra ezek beérkezésével.

Kölcsönszerződéses ügyletek

Ha a vásárlással létrejött szerződés kölcsönnel kerül finanszírozásra és később a visszaviteli jog érvényesítésre kerül, ez a kölcsönszerződés alóli kötelezettségek megszűnését is jelenti, amennyiben a két szerződés elválaszthatatlan egységet képez. Ezt különösen akkor kell figyelembe venni, ha egyúttal mi vagyunk a hitelnyújtók is, vagy ha a hitelnyújtó a finanszírozás tekintetében együttműködésünkre van utalva. Amennyiben a kölcsön összege a lemondás hatályossága vagy az áru visszajuttatása esetén már megérkezett hozzánk, akkor a hitelnyújtó helyettünk látja el a lemondás vagy visszajuttatás jogi következményeinek képviseletét és teljesíti a kölcsönszerződés vonatkozó kötelezettségeit. Amennyiben a lehető legnagyobb mértékben el kívánja kerülni a szerződéses kötelezettség létrejöttét, éljen a visszaviteli jogával és vonja vissza a kölcsönszerződést, ha erre joga van.

A visszavitelről szóló felvilágosítás vége


§7 A visszaadási jog kizárása

A visszaadási jog nem terjed ki olyan áruk szállítására vonatkozó távértékesítési szerződések esetére, amely áruk az ügyfél kikötései alapján kerültek legyártásra, vagy egyértelműen személyes igények alapján készültek.

§8 A tulajdonjog fenntartása

A megvásárolt dologra vonatkozó tulajdoni jogot a vételár teljes kifizetéséig fenntartjuk.

§9 Jótállás, garancia

(1) A jótállási idő két év. A jótállási idő az áru Önhöz történő beérkezésétől kezdődik.
A jótállás nem terjed ki kopó és fogyó alkatrészekre.
(2) Semminemű jótállást nem vállalunk az Ön általi nem rendeltetésszerű felhasználás, raktározás, használat vagy hibás illetve hanyag kezelés által okozott károk vagy hibák esetén. Költségtérítési igénye saját intézkedés esetén kizárt, amennyiben Ön azt megelőzően nem adott számunkra megfelelő határidőt az utólagos javításra.

§10 Záró rendelkezések

(1) A szerződésre a Német Szövetségi Köztársaság joga érvényes, az ENSZ vételi jogok kizárása mellett.
(2) Online üzletünkben leadott megrendelés esetén a szerződés nyelve az Ön választása szerint [VERTRAGSSPRACHEN] is lehet. Amennyiben Ön az árut hamburgi (németországi) üzlethelyiségünkben vásárolja, úgy a szerződés nyelve német.
(3) Amennyiben Ön nem németországi jogi illetőségű, vagy lakhelyét a szerződéskötést követően Németországból külföldre helyezte át, vagy lakhelye a kereset benyújtásának időpontjában nem ismeretes, úgy az ezen szerződésből származó vagy vele kapcsolatosan felmerülő összes vitás esetben Hamburg/Németország az illetékes joghatóság.

Kelt: 2012. augusztus 28.

Edeloptics GmbH
Nobistor 16
22767 Hamburg
Németország


Telefon: +36 1 8154348
Fax: +49 40 689878-828
E-mail: info@edel-optics.hu
Internet: www.edel-optics.hu


Képviseletre jogosult cégvezető: Dennis Martens

Cégbíróság: Amtsgericht Hamburg
Cégjegyzékszám: HRB 108926
Közösségi adószám: DE264070174

Platform of the EU Comission for online dispute settlement: http://ec.europa.eu/consumers/odr
Segítségre van szüksége?
Ne ezitáljon, keressen minket, mi segítünk:
+36 1 8154348
Hétfő -Péntek 10-19 között
szombat 10-15
 
 
fizetési módok
cic
Hitelkártya
paypal
Paypal
wire
Banki átutalás
cod
Utánvét
 
Üzletünk
 
VIDEO TUTORIALS