A legnagyobb azonnal elérhető választék Európából!
Ingyenes kiszállítás és visszaküldés  
30 napos visszaküldési garancia  
mutasd meg az összes eredményt
0
0
Bevásárlókocsi
 
A bevásárlókocsi üres.
0
0
filter
Napszemüvegek
Sportszemüvegek

PROGRESSZÍV SZEMÜVEGEK

Lencsék előnyös árakon

 
 
 

termékcsalád

Fej Szélesség

 • Keskeny
  Keskeny2 281
 • Normál
  Normál14 341
 • Széles
  Széles358

nagyságok

Még nem ismered a szemüvegméretedet?
Találd meg a megfelelő méretet

Sajátosságok

Márka

ár HUF

 • alatt 20 000 (1)
 • 20 000 – 40 000 (1 518)
 • 40 000 – 60 000 (4 234)
 • 60 000 – 79 999 (5 152)
 • 79 999 – 119 999 (4 651)
 • 119 999 – 199 998 (1 689)
 • felett 199 998 (320)
 •  
filter
filter
 
17 565
 
 
 

Rendezés

 • Ár - növekvő
 • Ár - csökkenő
 • order by salesrank
 • Legújabbak elsőnek
filter

Fokozatmentesen élesen látni

Rendszeresen hunyorítasz a szemüvegeden keresztül, hogy közelről fókuszban láthass? A karod már nem elég hosszú ahhoz, hogy mindent el tudj olvasni? Olcsó progresszív szemüvegjeink segítenek élesen látni minden távolságban:

Így működik:

 • Válaszd ki a keretet, kattints a "Dioptriával rendelni" gombra és aztán a "Progresszív lencsék" gombra
 • Add meg a korrekciós értékeidet és válaszd ki a kívánt látótávolságot
 • Válaszd ki kivánt lencséket és adj hozzá extrákat
 • A rendelést véglegesítését követően, az új szemüvegedet kizárólag számodra készítjük el, és általában 10-14 munkanapon belül nálad lesz

Több infót és tanácsot illetve praktikus tippet a hozzászokás időtartamára a tanácsadónk ad.

VOOX H
Polo PH2083 5007 Szemüvegkeret
71 381 Ft
 
Polo PH2083 5003 Szemüvegkeret
71 381 Ft
 
Persol PO3007V 24 Szemüvegkeret
105 662 Ft
 
 
 
1/366
1/366
2 3 4

Minden, amit a progresszív szemüvegekről tudnod kell


Hogyan működnek a progresszív szemüvegek?progresszív


A progresszív szemüveg (másképp varifokális szemüveg) a legjobb látást biztosítja minden távolságban. Olvasószemüveg és távoli szemüveg helyett csak egy szemüvegre van szükséged. A progresszív szemüvegeket multifokális szemüvegnek is nevezik, mivel egyetlen lencsével több látásélességet korrigálnak folyamatosan. Ez teszi a szemüveglencsét a presbyopia korrekciójának legmodernebb és legkényelmesebb formájává. De hogyan is működik valójában a progresszív szemüveg? A progresszív szemüveglencsék úgynevezett progresszív lencséi különböző látótávolságokat tesznek lehetővé: Ha a lencse felső részén keresztül nézel, a távoli látás éles, és a legalsó részen található az olvasáshoz szükséges közeli terület. A középen lévő lencsefelület a közepes távolságokért felelős, például a műszerfal egy autóban vagy a határoló oszlop parkoláskor. Az átmenet e különböző törésértékek között egyenletes, innen jön a progresszív szemüveg elnevezés.

Wie funktionieren Gleitsichtbrillen Grafik 2

A távolsági, a közepes és a közeli látótartomány a lencse minőségétől és az egyéni preferenciáktól függően különbözőképpen bővíthető. A nagyobb látótávolság kicsit többe kerül, de jelentős előnyökkel jár a viselési kényelem szempontjából. Ez a következő kérdéseket veti fel: Milyen típusú progresszív szemüvegek léteznek? És melyik szemüveg a megfelelő számomra?

Wie funktionieren Gleitsichtbrillen Grafik 3

Classic Comfort

(normál látómező) Ezek a lencsék a megfelelő választás kezdőknek. Körbenézéskor azonban a fejet jobban kell fordítani, mivel a fókuszon kívüli perifériás területek viszonylag nagyok.
Wie funktionieren Gleitsichtbrillen Grafik 3

Comfort

(nagyobb látómező) Ezekkel a lencsékkel a fejet nem kell annyira mozgatni, amikor körülnézel, mint a normál látómezővel rendelkező lencsékkel. Ennek oka, hogy látómező ehhez képest 20 százalékkal bővebb.
Wie funktionieren Gleitsichtbrillen Grafik 3

Prémium

(tovább nagyított látómező) Itt a látómező 35 százalékkal nagyobb, mint a normál látómező. Ezek a lencsék az arany középút.
Wie funktionieren Gleitsichtbrillen Grafik 3

Individual

(nagy látómező)
Az ebbe a kategóriába tartozó lencsék 50%-al nagyobb látótávolságot biztosítanak, mint a kezdőszintű változat.
Wie funktionieren Gleitsichtbrillen Grafik 3

Individual Super+

(maximális látómező) Ha maximális kényelmet szeretnél, akkor ezeket a lencséket válaszd. A látómező 65 százalékkal nagyobb a normálisnál. Ezenkívül, az hozzászokási időszak jelentősen lerövidül, és a huzamos nézés közeli és közepes távolságokban kényelmesebb.

Mikor van szükségem progresszív szemüvegre?

 Kik számára alkalmas a progresszív szemüveg? Röviden: Minden rövid- és távollátónak, akinek távoli szemüvegre van szüksége, és aki presbyopiás is.
TOVÁBB

A presbyopia egy teljesen természetes folyamat, amely általában 40 éves kor körül kezdődik. A szemlencse az életkor előrehaladtával veszít rugalmasságából, és már nem tud olyan jól alkalmazkodni a különböző távolságokhoz. Ennek következtében a szem már nem képes a közeli tárgyakra is fókuszálni, és a betűk észrevehetően elmosódnak. Ha egy bizonyos pontnál a karjaid már nem elég hosszúak az olvasáshoz, akkor nem lehet elkerülni az olvasószemüveget - vagy akár a progresszív szemüveget. Egyébként, a távollátóknak általában hamarabb jelentkezik a presbyopia, mert nem tudják csak úgy levenni a szemüvegüket, hogy közelről nézzenek meg valamit, mint a rövidlátók.

Teszt: Mikortól van értelme a progresszív szemüvegnek?

 • Nehezen látod a dolgokat fókuszban közelről?
 • Olvasás közben egyre távolabb tartod magadtól a könyvet?
 • Este vagy rossz fényben nehezen látsz tisztán?
 • Gyorsabban elfárad a szemed olvasás közben? A szokásosnál gyakrabban fáj a fejed?
 • Leveszed a szemüveget, amikor olvasol, mert anélkül jobban látsz?

Ha e kérdések közül egy vagy többre igennel válaszoltál, akkor érdemes lenne időpontot foglalni egy szemésznél vagy optometristánál.


Mikor van szükségem progresszív szemüvegre Kép

Mik az előnyei a progresszív szemüvegnek? És mik a hátrányai?

 Talán feltetted a kérdést: egy progresszív szemüveget vagy két normál szemüveget használjak? A válasz az igényeidtől és természetesen a saját látásélességétől függ.
TOVÁBB

Alapvetően, a progresszív szemüveglencséknek van néhány előnyük:

 • Nem kell állandóan cserélgetni az olvasószemüveget és a távollátó szemüveget, és nem kell két szemüveget magaddal cipelj. Nem is beszélve a keresésről, amikor a kettő közül az egyiket jól eltetted...
 • A progresszív szemüvegek nem csak olvasó- és távoli látóerővel rendelkeznek, hanem végtelen számú látási zónával, amelyek lehetővé teszik az éles látást még a köztes távolságoknál is.
 • A progresszív szemüveg úgy néz ki, mint egy normál szemüveg - ez egy diszkrét megoldás, amely nem árulja el a kort.

De vannak, természetesen, hátrányok is:

 • A több látótávolság azt is jelenti, hogy az egyes látótávolságok kisebbek, mint az egyszerű szemüvegek esetében. Például, ha az időd nagy részét a számítógép képernyője előtt vagy könyvet olvasva töltöd, akkor jobban jársz egy munka szemüveggel vagy egy olvasószemüveggel.
 • Ehhez a fajta szemüveghez való hozzászokás időbe telik: agyunknak néhány órától néhány hétig tart, amíg megtanulja az új látásmódot. Tipp: Minél hamarabb elkezdesz viselni progresszív szemüveget, annál könnyebb lesz hozzászokni!
 • A progresszív lencsék gyártása bonyolult, és ennek megfelelően drágábbak, mint a normál lencsék.

Következtetés: A szemüveglencse nagyszerű dolog - de nem mindenki bogozza ki magát vele azonnal. Az ismerősök problémás történeteivel elbizonytalanodni nem túl hatékony. Jobb, ha nyitott elmével vágsz bele, akkor sokkal könnyebb lesz az agyadnak gyorsan hozzászoknia az új vizuális tartományokhoz.


Mi a különbség a progresszív és a bifokális szemüveg között?

 Alapvetően, több lehetőség van a különböző erősségű szemüvegek számára: Progresszív, bifokális és trifokális lencsék.
TOVÁBB

A progresszív lencsék minden távolságban folyamatos látást tesznek lehetővé, megszakítás nélkül. Ezenkívül, léteznek bifokális és trifokális lencsék. Ezek talán ugyanolyan jók? Nem. A bifokális szemüveg, más néven két erősségű szemüveg, egy normál távoli lencséből áll, amelyhez egy kis "ablak" tartozik a közeli látáshoz. Ezt a szemüvegtípust Benjamin Franklin amerikai feltaláló találta fel, aki 1770-ben egyszerűen megfelezte a közeli és távoli szemüveg lencséit, és a feleket egy keretbe szerelte. Talán nem olyan világrengető, mint a villámhárító feltalálása, de mégis nagy megkönnyebbülés az államférfi számára. Hátránya: A progresszív szemüveggel ellentétben, ahol a szem a közelről a távolra tud siklani, a bifokális szemüveggel a szem átmenet nélkül ugrik a közelről a távolra. Ez nem csak a szemünknek megerőltető, de például lépcsőzéskor veszélyes is lehet. A trifokális szemüvegekbe egy másik ablakot építettek be a köztes tartomány számára. A helyzet az: mindkét változatnál jól láthatóak a "kis ablakok", ami nem vonzó és nem túl korszerű.


Mennyibe kerül egy jó progresszív szemüveg?

 Egy szemüvegért gyorsan el lehet költeni 360.000 Forintot egy optikusnál. Egyes online áruházak azonban már 18.000 HUF-tól hirdetik a progresszív lencséket.
TOVÁBB

Hogyan jönnek létre ezek a nagy árkülönbségek? És különben is: miért olyan drága a szemüveg? Először is: 18.000 Forintért nem várhatsz csodákat, sem a látómező, sem a lencsék vastagsága tekintetében, elvégre több tucat optikai erősség kombinációja egyetlen lencsében nagyon összetett gyártási folyamat. A szemüveglencsék ára alapvetően két összetevőből áll: a lencsékből és a keretből. A keret esetében a szolgáltatótól függően jelentős mozgástér van, és a progresszív lencsék ára is jelentősen eltér. A standard lencsék 36.000 HUF-nál kezdődnek, a kiterjesztett látótávolságú vagy hasonló egyedi progresszív lencsék 140.000 HUF-tól felfelé kerülnek. Ha extra tükröződésgátló bevonatot, keményítést vagy színezést szeretnél, az egész gyorsan összeadódik. Alternatívaként, az előre gyártott, szabványos progresszív lencséket kínálják csengők és sípok nélkül, ennek megfelelően alacsonyabb látáskomforttal. Mennyire drága egy jó szemüveg? Ha értékeled a szép márkakeretet, a jó kiszolgálást és az egyedi készítésű minőségi lencséket, amelyek nagyobb látótávolsággal és lencsefinomításokkal pontoznak, akkor 230.000 HUF körüli összeggel kell számolni.


Richtige Gleitsichtbrille finden

Milyen keret kell a progresszív lencsékhez?

 Nem minden szemüvegkeret alkalmas progresszív lencsék használatra, mivel a lencséknek bizonyos méretűnek kell lenniük az optimális látás érdekében.
TOVÁBB

A keret kiválasztásakor a következőket kell figyelembe venni:

A keret magassága
A keretnek legalább 25 milliméter magasnak kell lennie, hogy elegendő hely maradjon a progresszív lencsék minden látótávolságának. Ha a keret túl alacsony, a közeli vagy távoli látótávolságot csökkenteni kell, ami szükségtelenül megnehezíti a helyes látást. A keret alakja
A keret nélküli szemüvegkeretek nagyon diszkréten mutatnak az arcon, és bármilyen öltözékhez jól illenek. A keret nélküli szemüvegmodellek azonban csak egy bizonyos rövidlátásig ajánlottak. Nagyobb dioptriánál a lencsék pereme több milliméter vastag lesz. A keret szélessége
A szemüvegkeret szélességének a lehető legjobban meg kell felelnie a fejednek szélességéhez, hogy a kar szorosan illeszkedjen a füledhez, és a keret ne csússzon le. Csak a tökéletes illeszkedés garantálja a tökéletes látást. A túl nagy szemüvegtől a fej is kisebbnek tűnik, ami egyszerűen nem vonzó.

Tutorial 4:

Brillengröße bestimmen - welche Glasbreite passt?
Welche Größe Deine neue Brille haben sollte, damit sie perfekt sitzt, findest Du hier heraus.
Welche Brillenfassung fuer Gleitsicht Grafik

Milyen sajátosságai kell legyenek a progresszív szemüvegnek?

 A kellően nagy látótávolságok egy dolog. Egy jó szemüvegnek azonban a tökéletes látás érdekében néhány további tulajdonsággal is rendelkeznie kell.
TOVÁBB
 • Vékony és könnyű lencsék Különösen súlyos ametrópia esetén fontos, hogy vékonyabb és ezért könnyebb lencséket válassz. Legalább 1,6-os törésmutató ajánlott. Ezzel a mutatóval a lencsék már 20 százalékkal vékonyabbak és robusztusabbak, mint a szabványos 1,5-es törésmutatóval.
 • Koszelhárító bevonat A koszelhárító bevonat biztosítja, hogy a látást akadályozó por és szennyeződés ne tapadjon a lencsékre, hanem könnyen eltávolítható legyen.
 • Szuper antireflex bevonat A tükröződésmentesítő bevonat nélkül a beszélgetőpartnere nem látja a szemüvegen keresztül a szemeidet, csak saját magát a lencséken keresztül. A tükröződésmentes bevonat tökéletes látást biztosít - és csökkenti a fényvisszaverődések és a vakítás veszélyeit, például a közúti forgalomban.
 • Lótusz hatás A lótusz bevonat lehetővé teszi, hogy a vízcseppek egyszerűen leperegjenek, így még egy eső után is garantált a legjobb látás.
 • 100 % UV védelem A szemüveglencséknek mindig 100% UV-védelemmel kell rendelkezniük - mivel a nap káros ultraibolya sugarai megtámadják a retinát, és olyan betegségeket okozhatnak, mint a szürkehályog.
 • Extra keményítés A szemüveglencsén lévő karcolások nem csak pocsékul néznek ki, hanem azonnal rontják a látást. A lencsékre felvitt extra kemény bevonat keményebbé és tartósabbá teszi őket.
 • Kékfény-szűrő Ha sokat dolgozol számítógépen, érdemes megfontolni egy szűrőt a monitorok rövidhullámú kék fénye ellen, amely a szemünk gyors fáradását okozza. (LINK ZUR LANDINGPAGE, SOBALD FERTIG)

Milyen sajátosságai kell legyenek a progresszív szemüvegnek?

Hogyan kell elhelyezkedjen egy progresszív szemüveg?

 Minden szemüvegkeretnél fontos, hogy jól illeszkedjen, és ne csússzon állandóan előre-hátra. A szemüveglencsék esetében ez kétszeresen és háromszorosan igaz.
TOVÁBB

Minden szemüvegkeretnél fontos, hogy jól illeszkedjen, és ne csúszkáljon állandóan előre-hátra. Ha egy szemüveg nincs megfelelően centrálva, fejfájás és gyors fáradtság lehet a következmény, mivel a szemnek és az agynak folyamatosan meg kell erőlködnie, hogy kompenzálja a helytelen illeszkedést. Ezért nagyon fontos a pupillatávolság helyes meghatározása annak biztosítása érdekében, hogy a viselő tekintete minden vizuális zónát megerőltetés nélkül megcélozhasson.

Hogyan kell elhelyezkedjen egy progresszív szemüveg kép?

Mennyi időt vesz igénybe, hogy hozzászokjak a progresszív szemüveghez?

 Minden szemüvegviselő ismer egy-két történetet olyan ismerősökről, akik nehezen szokták meg új szemüvegüket. De van néhány tipp az első alkalommal.
TOVÁBB

Szédülés, fejfájás, fókuszon kívüli területek: Nyilvánvaló, hogy egy új látásmódhoz való hozzászokás kemény munka az agyunknak. Logikus, hogy ez az akklimatizációs szakasz néhány napig, de akár két-három hétig is eltarthat. Ezért ajánlott minél korábban elkezdeni a szemüveg viselését, hogy agyunknak minél könnyebb legyen. A legtöbb új szemüvegviselőnek különösen nehéz megszoknia, hogy a szemüveg egyes látótávolságainak kihasználásához a tekintetével jelentősen jobban kell fordítania a fejét. Íme néhány tipp, hogyan könnyítheted meg az átállást:

Wie lange brauche ich um mich Grafik
 • Viseld az új szemüveget minden nap, lehetőleg állandóan, csak így szokja meg az agyad.
 • Próbáld meg mindig elfordítani a fejed, amikor körülnézel, hogy ne kelljen a fókuszon kívüli perifériás területeken keresztül nézned.
 • Viseld a szemüveget különböző tevékenységekhez. Olvasás, séta vagy tévénézés közben különböző látótartományokra van szükség, így a tekintetet is edzed.
 • A lépcsőmászás eleinte gyakran gondot okoz: próbálj következetesen a lencsék középső részén keresztül nézni, amely legfeljebb 2 méteres távolságot fed le.
 • Olvasás közben ne döntsd meg túlságosan a fejed, különben a lencsék közeli tartományában már nem fogsz látni. Következmény: A szöveg elmosódottnak tűnik.
 • A lencsék felső része a távoli látást szolgálja. Vezetés közben tartsd egyenesen a fejed, és csak a műszerfalra nézz. Amikor a vállad fölött átnézel, kicsit jobban el kell fordítanod a fejed, mint korábban.

Ha a fenti tippek ellenére néhány nap elteltével még mindig problémáid vannak, az a lencse típusának kiválasztása miatt lehet. Az olcsóbb Classic vagy Comfort típusoknál a látómező nem olyan széles, ami azt jelenti, hogy az oldalak homályosak. Ez teljesen normális, és ezt a fejmozgással kell kompenzálni. Ha azonban a kilátás homályos, amikor egyenesen előre nézel, vagy ha nagyon el kell csavarnod a fejed, hogy élesen láthass, akkor érdemes lenne kapcsolatba lépni az ügyfélszolgálatunkkal.


Gleitsichtbrille Anprobe

Progresszív napszemüvegek

 Még a napon is bosszantó, hogy állandóan több szemüveg között kelljen váltogatni. A progresszív napszemüveg a kényelmes megoldás.
TOVÁBB

A progresszív lencsés napszemüvegek esetében két lehetőség van: Egyszerűen add hozzá az általad kívánt színárnyalatot online, amikor megrendeled a progresszív napszemüveget. Vagy ha szokatlanabb keretet szeretnél, egyszerűen rendeljen progresszív lencséket a kívánt napszemüvegmodellhez. Ne felejtsd el, rendeléskor hozzáadni a kívánt színt! Különböző színárnyalatú, polarizációval vagy anélkül, valamint fotokróm lencsék közül választhatsz.


Gleitsichtsonnenbrille

Sportolásnál is lehet progresszív szemüveget viselni?

 Sokan egyszerűen a sporttáskájukban parkolják a szemüvegüket, amikor edznek. A progresszív lencsés sportszemüvegek kényelmesebbek és a jó sportélményt elősegítik.
TOVÁBB

A mindennapi szemüveg a sportolás során sérülésveszélyt jelenthet, mivel könnyen eltörhet, de az éles látás nélküli járás sem problémamentes. Elvileg a progresszív lencsék számos sportszemüvegbe gond nélkül beilleszthetők, csak a keret nem lehet túlságosan hajlított. Előzetesen azonban tisztázni kell, hogy pontosan melyik sportághoz van rájuk szükséged, és hogy milyen távolságok a legfontosabbak. Az agyaggalamblövészethez más látótávolságra van szükség, mint a golfhoz. Ha pedig a teniszt vagy a downhill kerékpározást kedveled, valószínűleg nehezen fogsz boldogulni a progresszív lencsékkel, mivel folyamatosan váltogatni kell a közeli és a távoli távolságok között.


Progresszív szemüveg és kontaktlencse? Ez működhet?

 Azoknak, akik nem tudnak vagy nem akarnak progresszív szemüveget viselni, a műtét mellett lehetőségük van multifokális kontaktlencsék használatára is.
TOVÁBB

Egy műtét során a test saját lencséjét egy mesterséges multifokális lencsével helyettesítik. Azok számára, akik a multifokális kontaktlencsék használatát részesítik előnyben, fontos megjegyezni, hogy ezek egy kicsit másképp működnek, mint a progresszív lencsék. A multifokális kontaktlencsékkel a távoli és a közeli látás egyaránt integrálható. Az agy minden esetben a közeli vagy a távoli éles kép mellett dönt, attól függően, hogy hová nézünk. Itt sem működik semmi akklimatizációs időszak nélkül. Fontos: A multifokális kontaktlencséket szemésznek vagy optikusnak kell felhelyeznie a tökéletes illeszkedés érdekében.


Progresszív szemüveg vagy munkaszemüveg?

 Progresszív szemüveg a számítógéphez, lehetséges ez? Elvileg igen, különösen azok számára, akiknek csak kis különbség van a közeli és távoli látás között, vagy általában nagyon alacsony látásértékkel rendelkeznek.
TOVÁBB

Ha ez nem így van, a számítógépen való munka szemüveggel gyakran elég fárasztó, mivel a szemüveg látómezője az oldalakon elmosódik, és így állandóan előre-hátra kell mozgatni a fejet, hogy a teljes képernyő látható legyen. Ebben az esetben, speciális munkahelyi szemüveg, más néven számítógép szemüveg vagy irodai szemüveg ajánlott. Ezekre jellemző a kiterjesztett közeli és köztes tartomány, így torzítás nélkül ülhetsz és dolgozhatsz. Minden területet lefed kb. 45 cm-től kb. 3 méterig, ami a mobiltelefontól kezdve a képernyőn át az iroda ajtajánál lévő kollégáig mindent lefed. A nézőtér kiválasztásakor csak azt kell figyelembe venni, hogy elsősorban laptopon dolgozol-e, vagy van-e távolabb, esetleg magasabban elhelyezett képernyőd. És persze a képernyőszemüveget sem szabad otthon felejteni, ezért a legjobb, ha mindig egy tokban tartod a munkatáskádban, különben a legjobb szemüveg sem segít.