A legnagyobb azonnal elérhető választék Európából!
Ingyenes kiszállítás és visszaküldés  
30 napos visszaküldési garancia  
mutasd meg az összes eredményt
0
0
Bevásárlókocsi
 
A bevásárlókocsi üres.
0
0
filter
Napszemüvegek
Szemüvegek
Sportszemüvegek

 
 
 

Persol Napszemüvegek

 
 
 
 

termékcsalád

Fej Szélesség

 • Keskeny
  Keskeny14
 • Normál
  Normál309
 • Széles
  Széles74

nagyságok

Még nem ismered a szemüvegméretedet?
Találd meg a megfelelő méretet

Sajátosságok

Márka

szemüvegkeret

Lencse szine

         

ár HUF

 • 79 999 – 120 000 (140)
 • 120 000 – 199 998 (271)
 • felett 199 998 (27)
 •  
filter
filter
 
438
 
 
 

Rendezés

 • Ár - növekvő
 • Ár - csökkenő
 • order by salesrank
 • Legújabbak elsőnek
filter
Persol PO0649 1025S3 Napszemüveg
139 504 Ft
P
 
Persol PO3059S 96/S3 Napszemüveg
139 504 Ft
P
 
Persol PO0649 24/57 Napszemüveg
139 504 Ft
P
 
Persol PO2803S 24/57 Napszemüveg
130 046 Ft
P
 
Persol PO9649S 24/58 Napszemüveg
139 504 Ft
P
 
Persol PO3186S 95/58 Napszemüveg
158 420 Ft
P
 
Persol PO3166S 24/57 Napszemüveg
158 420 Ft
P
 
Persol PO3186S 24/57 Napszemüveg
158 420 Ft
P
 
Persol PO0649 1052S3 Napszemüveg
139 504 Ft
P
 
Persol PO3272S 95/48 Napszemüveg
139 504 Ft
P
 
 
 
1/10
1/10
2 3 4
8 9 10

Persol Napszemüvegek

Történelem

A Berry Optika cég tulajdonosa, Giuseppe Ratti fényképész 1917-ben hagyta magát rábeszélni egy projektre, ami azután nemzetközi hírnévhez segítette az olasz vállalkozót. A kiindulópont egy kis torinói hátsó udvar volt. Itt kezdődött el Ratti ötleteinek a megvalósítása, eleinte védőszemüvegek gyártásával. Az újonnan tervezett modell kapásból egyesítette a kényelmet az akkori idők repülős és sportpilóta szemüvegeinek szabványos biztonsági követelményeivel.

A minőség és az újítás együtt jártak, ezért a vállalat nagyon hamar ismertté vált, és főleg pilóta körökben, a U.S. Air Force-nál éppúgy, mint más légierőknél az egész világon, egyre népszerűbbé vált. Ez a körülmény a légiközlekedés szakemberei, valamint a korabeli autóversenyző és motorkerékpáros bajnokok előtt sem maradt rejtve.

Mégis 1938-ig tartott, amíg a vállalat végleg felébredt Csipkerózsika álmából – és eleget tett a kívánságnak, hogy létrehozzon egy forradalmi napszemüveget tökéletes viselési kényelemmel. Ezzel egy időben bukkant fel első alkalommal a PERSOL név a történelemkönyvekben. A név eredete az olasz „per il sole“ kifejezés, ami annyit jelent, hogy „a Napért“ – kiemelve a modell egyedülálló védő hatását.

A következő logikus lépés egy jól megjegyezhető logó bevezetése volt. Az ezüst nyíl, aminek a design-ja egy antik rövid kard alakjára hasonlít, az időtlen ikon márkajelévé lett kiválasztva. Ettől kezdve nem csak a torinói üzem felemelkedését jelképezte, hanem egy sokszor utánzott, de soha utol nem ért sikertörténet szimbólumává változott.

A végső győzelmi menet 1961-ben kezdődött, amikor Marcello Mastroianni olasz filmszínész a „Válás olasz módra“ című filmklasszikusban a Persol 649-es modellt viselte, amit eredetileg villamosvezetők számára hoztak létre, és még manapság is bejegyzett márkajelként van regisztrálva. De a Persol nem pihent meg a babérjain, hanem kibővítette a portfólióját a speciális védőszemüvegek gyártása terén is, a hegesztő munkások biztonságának érdekében.

Az a szándék, hogy a hagyományos kétkezi munkát összekössék a modern technológiákkal, a mai napig jellemző a vállalatra. Akkoriban a szemüveggyártók lelkes kutatómunkája és a részletek iránti odaadása az optikus ipar élvonalába helyezte őket.

Egy további zseniális húzással sikerült a vezetőségnek a már amúgy is kiváló hírnévvel rendelkező márkát olyan sztárokkal, mint Greta Garbo és Steve McQueen még jobban felértékelni. McQueen az elkötelezettségéért még egy Special Edition-t is kapott a Persol 714 modellből.

Annak érdekében, hogy a vállalat semmit se veszítsen a kisugárzásából, az egyes modelleket és a leginkább újításszerű anyagokat extrém körülmények között tesztelik (pl. Norvégia havas északi részén, a Dakar Rally-n, vagy a Himalája csúcsain). Ezzel párhuzamosan a cég tanulmányokat és optikai teszteket is végez olyan személyekkel, mint Reinhold Messner, hogy a kiváló minőséget ne csak garantálja, hanem még javítsa is.

A 90-es évek elején a márka újabb lökést kapott. A profi sportolóktól kapott rengeteg visszajelzés, tanács és információ alapján 1990-ben a cég megtervezte a PERSOL Sport modellt, hogy optimális védelmet biztosítson az atléták szemeinek. Olyan híres személyiségek, mint Jean Alesi egykori autóversenyző (PERSOL Testimonial 1996-97) rögtön vonzódtak a kényelemhez, a design-hoz és a technikához.

Azután nagyon beindult az üzlet. Az elegáns 830-as modellel a torinóiak nagyon rövid időn belül kifényesítették a nőies oldalukat is. A hihetetlenül népszerű kreáció eladási számai nem utolsó sorban a híres olasz filmsztár Ornella Muti jóvoltából szöktek a magasba, akinek a Persol ház személyre szabva készítette el új női szemüveg modelljét. A siker azt eredményezte, hogy az 1993/94-es évek során a tervező egy további modellt hozott piacra. A Persol 853 azonban nem megint Muti-ra lett szabva, hanem Carol Alt szupermodell személyére.

Két évvel korábban nyitotta meg az első Persol-butik, az éppolyan legendás, mint exkluzív Rodeo Drive a kapuit. Ez is annak a jele, hogy ennek a napszemüveg gyártónak a sikerei még messze nem érték el a tetőpontot. 1994-ig a Persol már több mint 40 ország felé nyújtotta ki a csápjait. Termékeit már több mint 3500 olasz üzletben, és az egész világon több mint 12.000 üzletben forgalmazták.

A rákövetkező év áprilisában a Luxoticca Group, amely az egész világon a szakma piacvezetője, megvásárolta az olasz gyártó céget, és termékeinek a nemzetközi piacon még nagyobb súlyt és hírnevet biztosított. Ez az üzlet a Persol szemüvegeket kétségtelenül az ipar egyik legfontosabb szemüvegmárkájává tette. Mindazonáltal az anyakonszern tiszteletben tartja a vállalat hagyományait és az ebből eredő minőséget, ezért az ikonikus modelleket még ma is a történelmi gyárban, a Torino melletti Lauriano-ban, ugyanazzal a gondossággal és a részletek iránti szeretettel gyártatja.

Az üstökösszerű felemelkedés nem utolsó sorban a márka követeinek gondos kiválasztásával is magyarázható. McQueen, Garbo, Muti és Alt társaságában az évek során felbukkant a filmszínésznő Maria Grazia Cucinotta és az egykori olasz válogatott játékosok Alessandro Del Piero és Filippo Inzaghi is. Manapság már sok zenész, mint pl. Eric Clapton színész, Ryan Gosling, Zac Efron vagy Scott Eastwood, továbbá a rendező Wim Wenders és a korábbi futballsztár Xabi Alonso se hagyja el nélküle a házat. A show-business, a sport-univerzum és az üzleti világ sztárjai a jövőben is ki fognak állni a márka stílusáért és karakteréért, magabiztos eleganciával és eredetiséggel fogják bemutatni a Persol márkát.


Persol/Persol-Napszemüveg-Férfi_1271x793.jpg


Persol napszemüvegek modellek

A cég közel száz éves története során számtalan kultikus modell került ki a kezük alól. A klasszikusok – különösen a Persol ikonok – magukkal ragadnak minimalista és tárgyias ihletésű terveikkel a kiválóság és az elegancia terén.

Mind közül kiemelkedik a Persol 649 modell és a Mount Fuji is. Az ikonikus szemüveg modell a márka bejegyzett védjegye. Eredetileg ugyan 1917-ben a torinói villamosvezetők számára tervezték a modellt, de hamar levetette ezt a funkcionális jellegét.

Persol 9649S és Persol 9649V nem amerikai postafiók számok, hanem a Persol merész tervei a 649-es mítosz megközelítése érdekében, hogy az új kiadással egy új fejezetet nyisson a szemüveg mozgalmas történetében. A tervezők ragaszkodtak a karakterisztikus formához. De a vékonyabb profilok a modellt, mármint a napszemüveget, és első ízben a dioptriás szemüveget is, könnyebbé és karcsúbbá teszik. Az újabb interpretációk modern bájjal egyesítik az új formákat és anyagokat.

A PO714 modell azzal a ténnyel dicsekszik, hogy ez a szemüvegkeret volt az abszolút első összehajtható szemüveg a piacon. A keret elkészítéséhez tíz további gyártási fázisra van szükség. Steve McQueen nemzetközi hírnévhez juttatta a modellt, amikor a szemüveget nem csak „A Thomas Crowne-ügy“ és „A szökés“ című filmekben viselte, hanem magánemberként is ezt hordta az orrán.

Az Eredeti Havanna nem egy szivarmárka, hanem sokkal inkább egy szemüvegkeret, ami egyesíti az ikonikus mintázatokat és a meleg színárnyalatokat. A tervezőket a föld-elemek ihlették meg. Ezeknek az acetát modelleknek a kiadása összhangban van a márka hagyományaival és az időtlen elegancia igényével. A kollekciót kiegészíti az új „Madreterra Acetat“ (olaszul az „anyaföld“ neve), amely a Persol archívum süllyesztőjéből került megint vissza a felszínre.

Az olasz szemüveggyártó gyakorlatában is szerepel ez a fogás. Míg Pierce Brosnan a szemeit az „Aranyszem“-ben és a „Halj meg máskor“-ban PERSOL mögé rejtette, addig Daniel Craig a „Casino Royale“-ban egyből két szemüvegkeretet hordott James Bondként. A film elején még a Persol 2244-et, a későbbiekben azonban 007 átváltott a Persol Style 2720 szemüvegre.

Már Arnold Schwarzenegger is láthattuk PERSOL-ban. A Terminátor 2 parádés szerepében szinte egész idő alatt a Meflecto Ratti modell (PO58230) lovagolt az orrcsontján.

De a PERSOL uniszex modelleket is kínál. Ezek legnépszerűbb képviselője a PO3124S modell, különböző kivitelezésekben.

A sorozat Gangster és The Detective (PO3073V95) napszemüveg modelljei jól visszaidézik az 50-es évek stílusát.

Különleges szerepet játszott a vállalat mozgalmas történetében a modell PO69218 Ratti. A masszív szárakkal és stabil kerettel rendelkező napszemüveg először 1987-ben jelent meg a piacon, és Jackie Collins és Don Johnson személyében egyből két híres vevőre talált.

P03051S/V avagy a Clubmaster modell megfelelő fényviszonyok mellett akár a táncparketten is viselhető, de a félkeretes napszemüveg a természetes életterében mégis sokkal jobban érvényesül.

Az utazókat köztudottan nem illik föltartóztatni, de a Wayfarer modell esetében, a modern és formatervezett keretre való tekintettel az olasz szemüvegdivat minden híve kivételt képez. A fém díszítő elemek az orcánál és a szárakon azonban stilárisan megtörik a szín-koncepciót, és egészen különleges kinézetet kölcsönöznek.

Ezt a keretet Persol 3092SM kifejezetten férfiak számára tervezték. A Newschool Cool a tiszta vonalvezetéssel a hagyományos minőséggel találkozik.A s zemüveg menő. A teljes szegély azért is kedvelt, mert ezzel kapja az ember a legtöbb szemüveget a pénzéért.

PO2747S: Ha inkább kerek vagy ovális az arcod, a négyszögletes forma kontrasztot teremt, amivel teljesen új megjelenést nyersz. A műanyag nagyon könnyű és rugalmas anyag. Ez hosszú élettartamot és nagyfokú viselési komfortot eredményez. Mindenkinek, akinek a fekete túl nagy kontrasztot képez, a barna a tökéletes alternatíva. A barna körülhízelgi az arcot és szolid hatású. A zöld üvegek csak kevéssé torzítják a színeket.

A panto optikájú keret a klasszikusok közé tartozik. A 20-as évekbeli feltalálása óta mindig újra és újra visszatér. Manapság összeköti a klasszikus stílust a népszerű divat-trendekkel, és minden öltözékre rátesz még valami extrát. Az ehhez hasonló műanyag szemüvegek élettartama hosszú, és viseletük nagyon kényelmes. PO3152S

A Persol uniszex modellje PO3129S nem tesz különbséget nők és férfiak között.A s zemüveg menő. A teljes szegély azért is kedvelt, mert ezzel kapja az ember a legtöbb szemüveget a pénzéért. De nem csak a terhelhetőségről van szó, hanem az anyag és a design láthatóságáról is, amik itt a legfőbb javak.

A PO3136S egy divat-megnyilatkozás, amihez végső soron napfény se kell, mert ez a napszemüveg olyan kisugárzást kölcsönöz neked, amitől az éjszaka is nappallá változik. A PO3136S az Edel-Optics online boltban más stílusokban is kapható a Persol 2016. és 2017. évi kollekcióiban.

Anyagában és kidolgozásában egyszerű és erős: Ez a férfi szemüveg nemes designt és öntudatosságot sugároz. Ez a teljes szegéllyel rendelkező modell félreérthetetlenül mutatja, hogy mindent kockáztatsz. A panto keretek PO3108S jellemzője a kerek, felül kicsit lapított üveg.


Persol/Persol-Napszemüveg-Női_1271x793.jpg


Persol technológia a napszemüvegekben

A PERSOL szemüvegek a minőségi követelmények, a kutatás és a tradicionális igény a tökéletességre, továbbá a rendkívüli technikai kidolgozottság jóvoltából egyszerűen megkapó művészeti alkotások. Itt nem a szó eredeti értelmében beszélünk művészetről: legalábbis nem úgy, mint Monets, Degas vagy Renoirs festményeinél. Mégis, a gondosan kiválasztott anyagok, a kristály-lencséktől az acetáton, a keretek fém anyagán és a legendás nyílon keresztül, egészen a felszín alatt rejlő technológiákig, ezeknek az észak-olaszoknak minden egyes kézimunkával készült modellje egyedülálló.

A gyártási folyamat sok lépését továbbra is kézzel végzik, ennek eredményeként a technológiai megoldások és a gazdag kézműves hagyományok egyedülálló kombinációjából eredően, mesés minőségű szemüvegek születnek. Egy PERSOL keret elkészítése átlagosan kétszer annyi ideig tart, mint a közönséges acetát szemüvegkeretek előállítása. Ennek nem az az oka, hogy a munkások csak malmoznak, hanem az, hogy az ikonikus nyilak és a Meflecto rendszer a céges politika előírásai szerint szakképzett személyzet felügyeletét igénylik. A gyártási folyamatból ezekben az esetekben a gépek ki vannak zárva.

Műanyag keretek

A műanyag keretekhez természetes anyagokat használnak. Az acetát gyapotból készül. Ezt a gyapotot addig aprítják és kezelik, amíg egy egyenletes massza nem lesz belőle, amit utána tetszés szerint alakítani lehet. A szerves végtermék ezek után szintén a gyapoton alapul, ami allergiamentes, kellemes viseletet jelent, és még bőrbarát is.

A természetes anyagok felhasználása biztosítja, hogy olyan színvariációk jönnek létre, amik ebben a formában csak ennek az olasz szemüveggyártónak a termékeiben fordulhatnak elő.

A gyártási folyamatok gondossága biztosítja a márka abszolút magas minőségi színvonalát. A tökéletességre való törekvés megmutatkozik már az alapanyagok kiválasztásában és a gyártási folyamatok komplexitásában és precizitásában is. Ezen kívül a Luxottica ellenőrző rendszere biztosítja, hogy az ügyfelekhez csak tökéletes minőségű termékek kerülhessenek.

A Meflecto-technikánál szó sincs az Ördög rábeszélőképességéről Goethe remekművében, a "Faust"-ban, sokkal inkább az olasz cég gazdag ékszeres dobozában lapuló csillogó ékszerre kell gondolnunk. Már a múlt század 30-as éveiben bemutatta az észak-olasz vállalat a világ első hajlékony szemüvegkeretét, amelynél a szemüvegkeret rendkívüli rugalmassággal rendelkezett, és ezáltal a lehető legkényelmesebb viseletet biztosította. A szemüveggyártó egy egészen különleges, nylon-fém hengerekből álló, nemesacél maggal rendelkező konstrukcióval érte el ezt a rugalmasságot. Ehhez tízzel több munkalépésre van szükség, mint a hagyományos szemüvegkeretek gyártásához. Ez a ráfordítás megéri: ez a technológia lehetővé teszi, hogy a szemüvegkeretet optimálisan hozzáigazíthassuk bármilyen arcformához. Ezzel egy időben mutatták be a PERSOL Victor Flex-et – a Meflecto-elv egy speciális alkalmazását. A legmodernebb technológia segítségével a tervezők egy kényelmes keretet hoztak létre, amelyik egy háromrészes, hajlékony orr-híddal rendelkezik. Ez a konstrukció a mai napig megtalálható a PERSOL 649-es modellnél, és ez gondoskodik arról, hogy keret az ívelt részen is tökéletesen passzoljon az archoz, és sokkal jobban üljön az orron, mint bármelyik másik napszemüveg. Az újabb modelleknél ezen kívül egy fém kapcsot is beépítettek a szemüveg szárakba, ami lehetővé teszi a hossz és a hajlás tökéletes beállítását.

Szemüveglencsék

A kristály-lencsék a torinói vállalat legkiemelkedőbb termékei közé tartoznak. Ezek a legmagasabb kategóriát jelentik, minőség, teljesítmény és UV-védelem terén is, amivel csak a legkiválóbb gyártók büszkélkedhetnek. A PERSOL első szemüveglencséi az 1920-as években jelentek meg a piacon, és ez volt az első a lencsék egész hosszú sorozata élén, ami kielégítette a pilóták és a hegymászók speciális igényeit is: A Persol Brown 75, a klasszikus sárgásbarna szemüveglencse, és a Persolmatic a fotokromatikus hatásával, ami csak annyit jelent, hogy a lencsék az erősödő napsugárzás hatására maguktól egyre sötétebbek lesznek.

A legtöbb modellnél a behelyezett szemüveglencsék a legnemesebb, természetes eredetű optikai anyagokból készülnek, amik a lehető legjobb védelmet garantálják, és rendkívül tiszta látást biztosítanak. A kristály lencsék csak orvosi rendelvényre adhatók ki, és a lehető legjobb védelmet nyújtják a káros napsugarak ellen.

A polarizált szemüveglencsék visszatartják a homokról, útról és vízfelületről visszavert fényt, ami által tiszta és stressz-mentes látást garantálnak extrém körülmények között is. Ezt a hatást egy nagyon vékony réteg polarizáló szerves anyag beépítésével érik el, két kiváló minőségű, optikailag teljesen semleges kristály lencse között. A tartalék alkatrészek terén is, és különösen a tartalék lencséknél és tartalék száraknál megállapíthatjuk, hogy ez a gyártó nem veszi félvállról a feladatot, hanem ugyanolyan alapossággal dolgozik, hogy az évtizedek alatt kidolgozott minőségi szabványokat mindig betartsa.

Az ultra-könnyű 1,8-as lencse egy különösen finom üvegből készül. Ehhez egy új gyártási technológiát kellett kidolgozni, az üveg alakítása és keményítése érdekében. A vékony üvegek mögötti gondolat az volt (a csökkentett vastagság 2,2 és 1,8 mm között van), hogy a súlycsökkentés eredményeként növeljék a viselési kényelmet.

Kényelem

Amikor a PERSOL még gyerekcipőben járt, és még csak kisebb számú keretet gyártott, a vállalat minden keretet több mint négy különböző méretben kínált, különböző magasságú és szélességű hidakkal, és különböző hosszúságú szárakkal. Ennek az eljárásnak az oka egyszerű: minden szemüveget a viselőjére kell szabni.

Az egyre nagyobb komfortot biztosító keretek kutatásával foglalkozó részleg vizsgálódásai során egy összehajtható acetát keretre bukkant. Még ma is különös gonddal ügyelnek arra, hogy a szemüvegek súlya egyenletesen legyen elosztva a teljes felületen. Ez egy speciális szemüveg híd segítségével történik, ami szintén a vállalat védjegyei közé tartozik.

Melyik szemüveg áll jól nekem?

Nyilvánvalóan nem túl egyszerű megtalálni az ideális szemüveget, mert a formák és a színek tulajdonképpen szinte végtelenül kombinálhatók, ami a döntést nagyon megnehezítheti. Segítheti a tájékozódást a szemüvegek erdejében, ha szűrőket használsz a keresés segítéséhez. Akkor csak azokat a szemüvegeket látod, amik a kívánságaidnak megfelelnek. Ha egy tükrözött Persol napszemüveget keresel, állítsd be a szűrőket a kívánságaidnak megfelelően, és máris csak azokat a szemüvegeket fogod látni, amik ezeknek a feltételeknek megfelelnek. Most már csak fel kell töltened a saját fényképedet, és online felpróbálhatod a szemüvegeket. A Digitális optikus mester gyorsan és egyszerűen segít, hogy kiválaszthasd a dioptriás Persol szemüvegedet. Ha megtaláltad a megfelelő modellt, már csak el kell döntened, hogy normál vagy expressz kiszállítással kéred, és hogy milyen módon akarod kifizetni az árát. Ha mégsem tetszik, a szemüvegkeretet természetesen díjmentesen vissza lehet küldeni. Ez azonban csak azokra a szemüvegekre érvényes, amelyeknek a lencséi nem speciálisan a Te számodra, egyedileg lettek elkészítve. Ha még van megválaszolatlan kérdésed, a "Szemüvegek Mestere" valószínűleg tud segíteni. De lehetőséged van a két hamburgi üzletünk egyikének a felkeresésére is, és ott személyesen igénybe veheted szemüveg specialistáink tanácsait.

Magunkról

A Persol mindig jó választás, ha nem csupán divatos megjelenésre törekszel, hanem egy igazi divat-megnyilatkozást akarsz kinyilvánítani. Nálunk nincsenek rövidtávú kiárusítások, és nem írunk Vásár-t a homlokunkra, hanem egész évben alacsony árakkal csillogunk. „SEEN AND BE SEEN - LÁSS ÉS LÁTTASD MAGAD“ mottónk nem lehet véletlen. Mert nálunk minden ügyfél egyedülálló minőséget kap egyedülálló árért.